//Love Story
Tutorial meletakkan lagu youtube dalam blogskin.

Thursday, 27 December 2012 @ 00:33 | 0 HeartBeats

[100% copy from my first account http://zheyahcgrapeberry.blogspot.com]



hei hei chingu. im back dengan membuat second tutorial untuk kamu :)

okay malas mau berbahas ala-ala parlimen di sini, aku meminta diri untuk menerangkan tentang tuto ini. mm, kali ni aku mau buat tuto tentang macamana mau letak lagu youtube dalam blog. sebab selalu ada website-website kod lagu, ada sesetengah lagu yg kamu betul-betul mau tapi tiada kn? so the best way ambi lagu dari youtube sebab bermacam-macam pilihan.

ini yg new version sebab youtube skrg dah bertukar wajah tapi tetap sama laa contain dia. hehe

first step,

1. buka dashboard -> template

2. buka youtube and search lah lagu yg kamu mau pilih tu untuk di masukkan ke dalam blog kamu.

3. then click embed untuk mendapatkan code seperti gambar di bawah,


4. okay copy code yg dalam box tu. contoh seperti dalam gambar. yg suda di bulatkan dengan garisan merah tu.


5. lepas copy akan nampak code ne begini,  

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9euIrsPd8iU?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9euIrsPd8iU?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
6. and then paste kat template atas code ne,

 </td></tr></table>
7. kalau mau autoplay, means tu video akan main sendiri tanpa tekan play lagi, sila copy code ne,

&autoplay=1
8. then paste code kat atas tu selepas link youtube yg tulisan merah tadi. jangan lupa link tu ada dua so paste lah selepas kedua-dua link tersebut.
9. preview dulu, kalau dah berjaya boleh save! ;)

pesanan;-
  • yg kaler pink tu tukar, width=60, height=25
okay siap pun ;)
hehehe, sebenarnya aku pun tidak berapa suka guna youtube ne sebab kalau internet connection failed or slow or loading, dea tidak akan berfungsi dan lagu akan sangkut-sangkut. so aku lebih suka ambik lagu-lagu dari website yg  menyediakan lagu yg suda di 'embed' khas untuk blog means website yg ada code lagu la. okay that's all. selamat mencuba. babai 


| Newer Post
The Disclaimer

Assalamualaikum! Hello,welcome here. This blog welcomes people who are not rippers, haters and copycats.
videokeman mp3



Diary About Stuff Them

Tagggboards

MyEm0.Com
Leaves your Footprints. Tinggalkan link sekali ehh. Thank you :)



Big Claps

Template : Choy Yashoo
BaseCode : Aina Syaza